Více o....

BORGES JE JEDINEČNÝ

Pečlivým výběrem získáváme vyváženou kompozici, která nám dává charakteristický bouquet Borges.

Extra panenský olivový olej
Je získaný z prvního lisování z optimalizovaného výběru různých druhů oliv. Olivový olej je výjimečně lehký a jemný a jídlu dodá jedinečnou, nesrovnatelnou chuť. Chutná zejména v salátech, ale vyzkoušejte ho i na marinování, polijte jím čerstvě upečenou pizzu nebo nalijte pár kapek do polévky. Na krajíci voňavého chleba chutná fantasticky a osvěží i chuť nakrájeného rajčete.

Borges exclusive
Pokud hledáte nové chutě, tak zde jsou jednodruhové extra panenské olivové oleje Borges Arbequina a Picual – získávané vždy jen z jednoho druhu oliv.
Olivy, tak jako víno, mají své odrůdy a olivový olej pouze z jednoho druhu oliv chutná vždy jako tyto olivy.

Arbequina
Velmi jemný a aromatický, s lehkými náznaky po chuti mandlí a zelených jablek.

Aceto balsamico di Modena
Balzámový ocet z červeného vína s označením původu Modena (Itálie) je získávaný dozráváním vína z oblasti Modena v dřevěných sudech.

SALÁTY
Spolu s extra panenským olivovým olejem tvoří Balsamico neodmyslitelnou zálivku do salátů. Olivový olej nejprve smíchejte s posekanými bylinkami,
polijte salát, dobře promíchejte a přidejte ocet. Olivový olej vytvoří ochrannou vrstvu, která zabráni zvadnutí zeleniny.

OLIVOVÝ OLEJ NEJEN NA SALÁTY
Objevte jeho různorodost.  Přesvědčte se, že není jen základem zálivek na saláty, ale je skvělý i na smažení, dušení nebo pečení. Na tepelnou úpravu se hodí zejména tyto druhy:
OLIVOVÝ OLEJ je směsí rafinovaného olivového oleje a Extra panenského olivového oleje. Jeho jemnější olivovou vůni a chuť ocení především ti, kteří začínají poznávat přednosti olivového oleje. 
OLIVOVÝ OLEJ EXTRA MILD obsahuje menší množství Extra panenského olivového oleje než Olivový olej. Má extra jemnou chuť.  Je skvělý i na pečení moučníků, zůstanou déle kypré a čerstvé.
OLIVOVÝ OLEJ S ČESNEKOVOU PŘÍCHUTÍ  je olivový olej s voňavým francouzským česnekovým extraktem. Jeho použití je velmi různorodé, hlavně na potraviny připravované na grilu, na pizza korpus, toasty, na přípravu rýže atd.


OLIVOVÝ OLEJ A SMAŽENÍ
Olivový olej je na smažení ideální. Jakmile se ohřeje na správnou teplotu,  nenastane v jeho struktuře žádná podstatná změna a uchovává si svoje výživové vlastnosti díky antioxidantům a vysokému obsahu kyseliny olejové. Teplota, při které se začne olivový olej přepalovat je až 210°C, to je víc než je ideální teplota na smažení (180°C).
Pokud smažíte správným způsobem, olej proniká do potraviny velmi málo, takže celková kalorická hodnota se velmi nezvyšuje. Výživová kvalita potravin se nesnižuje, protože teplota uvnitř potraviny není vysoká a čas smažení je krátký.

BORGES JE PŘÍRODNÍ
Olivový olej je úplně přírodní produkt, získaný z výběrových oliv s největší péčí.  Borges pochází z oblasti nejlepších olivovníků.
Existují desítky druhů a původů olivového oleje, podle druhu oliv, ze kterých jsou získávané. Stejně jako víno, tak i olivové oleje se degustují a klasifikují. Základem je poznat jejich pozitivní charakteristiky jako je hořkost, pikantnost nebo  ovocnou chuť.

BORGES JE I V BIO KVALITĚ
BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ  A  BIO OCET Z BÍLÉHO VÍNA
získané z ekologicky pěstovaných plodín.

GARANTUJEME:
Při ekologickém pěstování se nemohou používat chemická a umělá hnojiva ani pesticidy, které by mohly poškodit životní prostředí.
Při hnojení se používají přírodní zdroje a desinsekce. Oboje se používá jen v omezené míře, aby se dodržely tradiční způsoby pěstování.